Helyismereti Túra                     ***                     Nordic Walking                     ***                     Mozdulj Kőbánya!                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Közérdekű információk

Mindenszentek Ünnepéhez és Halottak Napjához kapcsolódó Közrendészeti intézkedés

A 2018. évi Mindenszentek Ünnepéhez és Halottak Napjához kapcsolódóan a temetői forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. tv. 44. § és a Közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. tv. 14. § alapján ideiglenes forgalomkorlátozást rendelek el az alábbiak szerint:


Lakossági tájékoztató

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy

  • a X. kerület, Kőrösi Csoma Sándor úton

A FŐKERT Zrt. munkatársai 2018. október 19-én 0.00 - 3.30 óra között kaszálási és takarítási munkálatokat végeznek, ezért esetenként a forgalmat akadályozhatják.

Megértésüket köszönjük!


Helyismereti túra Kőbányán

Kedves Kőbányaiak!

Szeretettel várjuk Önöket, várunk Benneteket a Mozdulj Kőbánya! rendezvénysorozat és pontgyűjtő akció következő rendezvényére, a Helyismereti Túra Kőbányán programunkra!  

Időpont:
2018. november 17. 10:00 óra


NORDIC WALKING járjuk körbe Kőbányát

Kedves Kőbányaiak!

Szeretettel várjuk Önöket, várunk Benneteket a Mozdulj Kőbánya! 
rendezvénysorozat és pontgyűjtő  akció következő rendezvényére, a Nordic Walking programunkra.

Időpont:
2018. október 27. 09:00-15:00
08:30-14:00 Érkezés, regisztráció folyamatosan


ÚJ HELYRE KÖLTÖZIK a XVI. KERÜLETI HIVATAL Foglalkoztatási Osztálya

2018. november 06. és november 10.  között az ügyfélfogadás szünetel. 

2018. november 12-től
(hétfő) változatlan ügyfélfogadási rendben várjuk ügyfeleinket az új helyszínen.


Az új helyszín: BALUSZTRÁD IRODAHÁZ (Kőbánya, Élessarok) Kőrösi Csoma Sándor út 53. földszint.


Lakossági tájékoztató a KSH lakbérfelmérés című adatfelvételéről

Központi Statisztikai Hivatal Budapest 10. ker. településen 2018. október 12. és december 06. között hajtja végre a lakáspiac jellemzői feltárására irányuló Lakbérfelmérés című adatfelvételét, amelynek célja a bérelt magánlakásban élők lakáskörülményeinek felmérése.


A kérdezőbiztosok személyesen veszik fel a kapcsolatot a véletlenszerűen kijelölt címen élő adatszolgáltatókkal 2018. október 12. és 2018. november 30. között. Az adatszolgáltatás önkéntes és név nélküli.

Az adatgyűjtést végrehajtó kérdezők fényképes igazolvánnyal rendelkeznek.

A lakosság és az önkormányzatok számára hétfőtől csütörtökig 8.00 és 16.30, pénteken 8.00 és 14.00 óra között a 06-80-200-766 ingyenes zöldszámon, valamint a lakinfo@ksh.hu e-mail címen adnak további felvilágosítást.

Az adatfelvételről bővebben a www.ksh.hulakberfelmeres internetes oldalon tájékozódhatnak.


Lakossági tájékoztató védelmi gyakorlatról

Kedves Kőbányai Lakosok!

A biztonság, a felelős működés az Egis Gyógyszergyár Zrt. egyik legfontosabb alapelve. Ennek jegyében rendszeresen tartunk belső védelmi gyakorlatot.

A soron következő gyakorlat 2018. október 19-én, pénteken 10 és 12 óra között lesz a Keresztúri úton lévő székhelyünkön.

A gyakorlat kizárólag az Egis belső területeit érinti, kezdetét a riasztókürt megszólalása jelzi. A riasztókürt hangját a környező utcákban élők is hallani fogják. Fontos tudniuk, hogy a kürt megszólalása után semmi teendőjük nincs!

Kérjük, ha a védelmi gyakorlattal kapcsolatban kérdése merül fel, küldje el a mailbox@egis.hu címre, illetve telefonáljon a +36 1 803 1483-as számra. Kérdéseire a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk.


Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat

felsőoktatási hallgatók számára a 2018/2019. tanév második és a 2019/2020. tanév első félévére vonatkozóan

A 2019-es évre is kiírta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a Kőbányai Önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A segítség kizárólag szociális rászorultság alapján ítélhető oda, s arra azok a kőbányai lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű, felsőoktatási intézményben tanuló nappali tagozatos hallgatók jogosultak, akik alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.


Pályázati felhívás

Állatbarát Plakátpályázat 2018
Értékes díjazással

Az Orpheus Állatvédő Egyesület alkotói pályázatot hirdet "Állatbarát Plakátpályázat 2018" címmel, melynek célja az állatszeretet és a felelős állattartás népszerűsítése, a környezettudatosság fokozása, a kreatív alkotószellem ösztönzése. az állatvédelem. A pályázók pozitív vagy negatív példák bemutatása révén elkészített alkotásokkal nevezhetnek. Az alkotó témája lehet pl. a házi kedvencek vagy a gazdasági állatok tartása, a cirkusz, az állatkert, a vadászat, a prémtermelés, az állatkísérletek, a sintértelepek, vagy egyéb témakör. A pályamű készülhet A4 / A3 méretben, a plakát készítési technikája (pl. rajz, festmény, kréta, egyéb) szabadon választható.

Az elkészített pályázati anyagok postára adási határideje 2018. október 26.

Beküldési cím: Orpheus Állatvédő Egyesület "Plakátpályázat 2018", 6701 Szeged, P.F.: 929.


2018. ÉVI KÖTELEZŐ EBÖSSZEÍRÁS

TISZTELT EBTULAJDONOSOK, EBTARTÓK! 

A Kőbányai Önkormányzat 2018. október 1. és 2018. december 14. között Budapest X. kerület közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján kötelező ebösszeírást végez. 

A törvény értelmében az ebtartás helye szerint illetékes települési önkormányzatnak ebrendészeti feladatai végrehajtása, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást kell végeznie. 

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, melyhez a szükséges EBÖSSZEÍRÓ LAP beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélközpontjában és Kihelyezett Ügyfélszolgálatán, továbbá a honlapról letölthető itt