Helyismereti Túra                     ***                     Nordic Walking                     ***                     Mozdulj Kőbánya!                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Sporthírek

 

Eseménynaptár

2018.10
 1. H
 2. K
 3. Sz
 4. Cs
 5. P
 6. Szo
 7. V
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. 8
 2. 9
 3. 10
 4. 11
 5. 12
 6. 13
 7. 14
 1. 15
 2. 16
 3. 17
 4. 18
 5. 19
 6. 20
 7. 21
 1. 22
 2. 23
 3. 24
 4. 25
 5. 26
 6. 27
 7. 28
 1. 29
 2. 30
 3. 31
 4.  
 5.  
 6.  
 7.  

Száznál több sportág, hatalmas érdeklődés

     

Két nap alatt 22 ezren látogattak ki Kőbányára, a Budapesti Nagy Sportágválasztóra és Hangszerválasztóra. A megnyitón a házigazda Kovács Róbert polgármester köszöntötte a látogatókat a sport és a zene kerületében. Kőbánya első embere hangsúlyozta: a Kőbányai Önkormányzat eltökélt szándéka, hogy mindenben támogassa a felnövekvő nemzedék sportolását és egészségesebb életmódját. Ezt támasztja alá a 12 Ovifoci pálya, az iskolai műfüves pályák, a most épülő kosárlabda csarnok és az immár önkormányzativá lett Törekvés sportközpont, amelyen több mint fél milliárd forintos felújító, bővítő beruházás kezdődik hónapokon belül. Kovács Róbert megígérte: ha a választók ismét bizalmat szavaznak neki, és folytathatja polgármesteri programját, akkor újabb sportágakat honosít meg a kerületben és minden kőbányainak megadják a lehetőséget a rendszeres testmozgásra. A polgármester beszélt arról is, hogy mivel 30 évig pedagógus volt, jól tudja, hogy a sportoló gyerekek nem csak egészségesebbek, hanem jobban teljesítenek az iskolában is, a csapatszellemnek köszönhetően javulnak a szociális készségeik, nagyobb az önbizalmuk, kitartóbbak, fegyelmezettebbek, jobban kezelik a stresszes helyzeteket. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ez kitörési pont lehet a hátrányos helyzetű gyerekeknek, és hogy sok gyermek gyakran azért keveredik rossz társaságba, mert nincs olyan értelmes elfoglaltsága, amely az iskola után lekötné – jegyezte meg Kovács Róbert. Hozzátette: a gyermekkori zenetanulásnak is számtalan járulékos előnye van; megemeli az IQ-szintet, fejleszti a komplex készségeket, javítja a memóriát és a koncentrációt, és a sporthoz hasonlóan az önbizalmat, az önfegyelmet, a kitartást erősíti. „A sportolásban és a zenélésben is az a szép, hogy csak a tehetség és a teljesítmény számít: eltűnnek a különbségek, a gyerekek vannak a középpontban, róluk szól minden. Ezért is örülök annak, hogy ilyen sokan eljöttek. Az ittlévő gyerekek ugyanis sokkal többet választanak, mint hangszert vagy sportágat: egy minden kétséget kizáróan jobb, tartalmasabb, sikeresebb gyerekkort, és ezáltal egy színesebb és nagyobb esélyeket kínáló jövőt” – mondta Kovács Róbert.

A főváros egyik legnagyobb sport- és kulturális eseményét köszöntőjében ünnepnek nevezte a sportért felelős államtitkár. Simicskó István hangsúlyozta: a magyar kormánynak szívügye a gyerekek egészséges és sportos nevelése, ennek érdekében vezették be a mindennapi testnevelést az iskolákban, ezért támogatják jelentős összegekkel mintegy 20 népszerű sportágban az élsport mellett az utánpótlás nevelést is és számos kormányprogram is ezért indult, hogy a minél nagyobb tömegeknek, minél több gyereknek biztosítani tudják a sporthoz a feltételeket. A küzdősportok terén, különösen a kung-fuban jeleskedő államtitkár a megnyitó után egy rövid, de kemény edzésprogramot is bemutatott a nézőknek.

Az ünnepélyes megnyitón a rendezvény másik részét, a Budapesti Nagy Hangszerválasztót méltató György István elmondta: gyerekkorában ugyan zongorázni tanult, később mégis a gitár nőtt a szívéhez és hajdan olyan iskolai együttest alakítottak, amelynek egyik-másik tagja országos hírű zenész lett. Budapest főpolgármester-helyettese néha ma is előveszi kedvenc hangszerét és Póka Egonnal, illetve más zenész barátaival ad jótékonysági koncerteket. A Nagy Hangszerválasztó jó alkalom, hogy mindenki kipróbáljon, megszeressen egy-egy hangszert és közelebbi kapcsolatba kerüljön a zenével, ám bármit is próbálunk ki, az a lényeg, hogy jókedvvel csináljuk – fogalmazott György István. 

 


2014. június 13., péntek 10:10Vissza