Virág- és Gasztroterasz a Kőrösiben                     ***                     7. Halmajális                     ***                     II. Kraft Sörfesztivál                     ***                     Pályázat a védett építészeti értékek megőrzésének támogatására                     ***                     Kőbányai Nyugdíjasok Akadémiája                     ***                     Megjelent a Kőbányai Kalendárium a 2017-es esztendőre                     ***                     Imre Géza az év kőbányai sportolója


Rangos kosárlabda bajnokságot rendeztek Kőbányán

     

Az U15 Európai Ifjúsági Kosárlabda Bajnokság sorozat budapesti fordulójának a kőbányai Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok adott otthont január utolsó hétvégéjén. A nemzetközi versenyen nyolc csapat vett részt. A rangos versenyen az U15-ös Budapest-válogatott is részt vett, hiszen az eseményt a Fővárosi Önkormányzat támogatta. Hajdu Péter a Budapesti Kosárlabda Szövetség elnökének köszöntője után Szalay Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes üdvözölte a résztvevőket. Beszédében kiemelte, hogy Budapest egyre népszerűbb turisztikai célpont, hatalmas fejlődésen ment keresztül a főváros, amihez a sport is hozzájárult. Az elkövetkező időszakban számos világsport eseményt rendeznek, mint pl. a 2017-es vizesvilágbajnokságot. Budapest kandidál a 2024-es olimpiai játékok megrendezéséért.

A Kőbányai Önkormányzat nevében Radványi Gábor alpolgármester üdvözölte a sportolókat, edzőiket és a szurkolókat. Kőbánya büszke arra – fogalmazott az alpolgármester, – hogy a kerületben ilyen rangos versenyt rendeznek. Külön kiemelte, hogy a Budapest-válogatottnak két kőbányai kosaras is a tagja és bízik abban, hogy Kőbánya hamarosan a fővárosi kosárlabda fellegvára lesz.
 


2017. február 01., szerda 14:54

Vissza