Mozdulj Kőbánya!                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Lecserélték a régi sebességmérőket

     

A Kőbányai Önkormányzat 2017-ben, a közlekedésbiztonság javítása érdekében a kerületi sebességmérő berendezések felújításáról, bővítéséről döntött. A Gyakorló utcában, a szakközépiskola előtti gyalogátkelőhelynél és az Újhegyi úton, az uszoda melletti gyalogátkelőhelynél 2-2 új SELEX 7270 típusú sebességmérő berendezést helyezett ki a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.

A régi sebességmérőket, több mint 10 éve helyezték ki, mára elhasználódtak, sokszor pontatlanul vagy egyáltalán nem működtek. Az új eszközök a figyelem felkeltése érdekében folyamatosan jelzik az elhaladó járművek sebességét. A megengedett értékhatárig zölden, a megengedett sebességhatár túllépése esetén piros színnel jelzik a sebességet. 

Ha az érzékelt sebesség a megengedett érték felett van, megjelenik a „LASSÍTS!” felirat, mely folyamatosan világít. 

Minden napszakban, a változó időjárási viszonyok mellett is zavartalan és folyamatos a rendszer energiaellátása. 

A négy új berendezés mellett a tavaly telepített Gergely utcai és Heves utcai berendezéseket is fejlesztették, hogy a nagy forgalom mellett és a több napig tartó borult égbolt idején is folyamatosan el tudják látni feladatukat.

Bízunk benne, hogy ezekkel a fejlesztésekkel sikerül a közlekedők, elsősorban a gyalogos forgalomban részt vevők biztonságát javítanunk.


2017. május 18., csütörtök 09:05

Vissza