Helyismereti Túra                     ***                     Nordic Walking                     ***                     Mozdulj Kőbánya!                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


1956 üzenete

     

Október 23-án a KÖSZI-ben rendezett megemlékezést az önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére. Budapest főváros kormánymegbízottja ünnepi beszédében kiemelte, hogy október 23. legerősebb üzenete sohasem változik: mi, magyarok a szabadság népe vagyunk; azok voltunk 1848-ban, és 1956-ban is. Akkor is és most is megküzdünk hazánkért, az igazunkért. Hangsúlyozta: Magyarország – történelme során – már számtalanszor bizonyult Európa méltó védőbástyájának, felidézte többek között Nándorfehérvár valamint az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékét. Beszédében párhuzamot vont az 1956-os események nemzetközi, politikai álságossága és a jelen kor politikai viszonyai között, ahol a nemzetközi, globális politikai érdekek olykor sajnálatos hasonlóságot mutatnak: idegen hatalmi akarat alapján akarták ugyanis kijelölni, hogy ki és hogyan vezesse Magyarországot; hogy mi magyarok hogyan és kikkel éljünk együtt hazánkban.

1956-ban a forradalom és szabadságharc idején, az egyik oldalon a nemzet küzdött a szabadságáért, a másik oldalon azok voltak, akik saját hatalmuk biztosítása érdekében idegen megszállókat hívtak a magyar nemzet ellen segítségül, akikből a megszállók hű kiszolgálói lettek évtizedeken keresztül. – emelte ki a kormánymeegbízott, valamint a jelen kor kihívásaként – 1956-hoz hasonlóan – ismét nemzeti identitásunk, 1000 éves magyar és európai kultúránk, keresztény gyökereink és hitünk megvédését jelölte meg beszédében.
Bszéde zárásaként hangsúlyozta az 1956-os hősök példáját, hogy 1956 üzenetét szívünkben és értelmünkben megőrízve feladatunk, hogy Magyarországért, szuverenitásunkért mindent megtegyünk, amit a haza megkövetel.

A megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére állított kopjafánál zárult, ahol a résztvevők elhelyezték a megemlékezés koszorúit és virágait.2017. október 27., péntek 16:31

Vissza