Helyismereti Túra                     ***                     Nordic Walking                     ***                     Mozdulj Kőbánya!                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Zene és tánc az Idősek Hónapja zárásaként

     

Kőbányán hagyomány, hogy egy hónapon át különböző programokat szervez a kerület a szépkorúaknak, az Idősek Hónapja alkalmából. Október az Idősek Hónapja és ennek záró momentumaként a Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ zenés-táncos délutánt szervezett a KÖSZI-ben, október 25-én. 

A szépkorúakat Weeber Tibor alpolgármester köszöntötte, aki szólt arról, hogy nagyszüleivel nőtt fel és mindig arra kérte őket, meséljenek a régi idők eseményeiről, történéseiről. Sokat hallott a második világháborúról, vagy 1956 eseményeiről, ami a fiataloknak már történelem.  Arra kérte a rendezvényen jelenlévő nagyszülőket, hogy minél többet meséljenek az unokáknak, hogy az emlékek megmaradhassanak és tovább éljenek a későbbi generációk emlékeiben, így alakítva a hagyományokat és megőrizve a történelmet.

Az ízletes ebéd előtt a Zrínyi Miklós Gimnázium egykori növendékei énekeltek, majd a meghívott vendégek a parketten ropták a táncot.


2017. október 29., vasárnap 13:49

Vissza