Hírek a kerületből

Pályázati felhívás társasházak és lakásszövetkezetek modernizálásának támogatására
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet a lakóközösségek lakóépületek energiahatékonysága és megújulóenergia-felhasználása növelését célzó beruházásainak támogatásáról szóló 10/2017. (III. 24.) önkormányzati rendelet alapján a kerületi társasházak és lakásszövetkezetek részére.
Tanévkezdési támogatás a kőbányai iskolásoknak
Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete a tanévkezdési támogatás biztosításával kíván segítséget nyújtani a kőbányai iskoláskorú gyermeket nevelő családoknak a szeptemberi tanévkezdés anyagi terheinek mérsékléséhez.
Újabb magyar bajnoki címeket szerzett a KTC
A Kőbányai Torna Club kerékpáros szakosztálya utánpótlás korosztályokban egyre nagyobb sikereket tudhat maga mögött. A legfrissebb magyar bajnoki címeket Pakot András szállította, szám szerint kettőt: az Országúti Bajnokságon és az Időfutam Országos Bajnokságon is győzött, mindkettőn U13-as kategóriában.
Eltemettük Meiszter Kálmán festőművészt
Drága Kálmán Bácsi! Mit mondhatunk rólad, a 94. életévében elhunyt föstőről? A föstőt értékeljék majd a művészettörténészek, kritikusok. Nekünk te az Ember még a föstőnél is fontosabb. Egyszerű ember voltál, a szó nemes értelmében. Természetes intelligenciával, komoly szakmai tudással, tiszta szívvel, egyenes derékkal, jóakarattal. Nálad az igen igen, a nem nem volt.
Meiszter Kálmánra emlékezünk...
“Úgy éltem, mint a százhúszat verő szív, úgy gyűlöltem és szerettem: mindenhez úgy fogtam, kívánva, hogy az legyen a vesztem! Úgy éltem én, ahogy itt élni kell, ahogy érdemes élni! Egy emberöltőt éltem – de a sorsom történelem és ezerévnyi!” (Váci Mihály: Százhuszat verő szív)
Erasmus+ Napok a Kroó AMI szervezésében
2018. június 8–14. között került megrendezésre Budapesten a bolgár, lengyel és magyar zeneművészeti intézmények együttműködésén alapuló rendezvénysorozat. 
Búcsúzunk...
Sajnálattal tudatjuk, hogy Meiszter Kálmán (1925-2018) festő, Kőbánya Díszpolgára elhunyt.  Méltatásáról később intézkedünk. Nyugodjon békében!
Tájékoztató útfelújításról
Értesítjük a környéken élőket és közlekedőket, hogy a Kőbányai Önkormányzat felújítja a Gyakorló utcai lakótelepen lévő belső közlekedési utakat és parkolókat.
"Tiszta udvar, rendes ház" kerületszépítő akció
Szépülő kerületünkért, a tisztább, rendezettebb környezetünkért, az élő és élhető Kőbányáért egyre többen, egyre többet teszünk. Csatlakozzon Ön is, hogy otthonunk még szebb, még vonzóbb, ezáltal még értékesebb legyen! Javaslataikat, ajánlásaikat 2018. augusztus 17-ig várjuk!
Alapkőletétel az Újhegyi sétányon
Újabb mérföldkő az Újhegyi sétány megújításában: ünnepélyes keretek között tették le Kőbánya vezetői az építkezés második szakaszának alapkövét június 19-én délelőtt.
Szent László Napok
Elérkeztünk kerületünk ünnepéhez, a Szent László Napok rendezvénysorozathoz. A négynapos eseményen a családok, a kisebbek és nagyobbak, az idősebbek és az örökifjak is találnak maguknak megfelelő programot. Várjuk Önöket szeretettel! Ünnepeljünk együtt!
Rekord részvétel a kőbányai bringás reggelin
A Kőbánya Bringa program részeként június 19-én, kedden reggel két X. kerületi helyszínen tartottak bringás reggelit, idén immár második alkalommal. A nagysikerű tavaszi reggeli után a résztvevő szám júniusra megduplázódott: közel 300 kerékpárost láttak vendégül a Kőbányai Torna Club önkéntesei.
Újra bringás reggeli lesz Kőbányán
A Kőbánya Bringa program keretében június 19-én újabb bringás reggelit szervez a Kőbányai Torna Club. Ezúttal is két X. kerületi helyszínen várják a kerékpárral közlekedőket reggel 7 és 9 óra között.
Csőtörés buktatta le a drogtermesztőt
Összesen 93 tő cannabisszal bukott le egy feltételezett drogtermesztő a Tárna utcában. A férfi vesztét az okozta, hogy június 2-án a lakásban szivárogni kezdett a víz a falon keresztül, ezért a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. zármentőt hívott. A szakember az ingatlant felnyitotta, és észrevette, hogy az egyik szoba pozdorja ajtajából szellőzőcső vezet ki. Az ajtó mögött cannabis ültetvényt talált, ezután értesítette a hatóságokat.
Különleges helyszínen emlékezett Kőbánya Trianonra
Az elcsatolt területekről menekültek számára épített, Pongrác úti Föltámadott Krisztus templomban emlékeztek hétfőn Kőbányán a Nemzeti Összetartozás Napjára.
Kőbánya élen jár a bérlakásprogramban
Kőbánya fővárosi szinten a szociálisan legérzékenyebb kerületek közé tartozik. Nagy számban tart fent önkormányzati bérlakásokat, amelyeket a valós piaci ár töredékéért ad ki, folyamatosan vásárol új ingatlanokat, és a bevétel két és félszeresét költi a lakások fenntartására. A 2535 bérlakásban élők 90 százalékával nincs probléma, de a médiában bemutatott néhány személy nem hajlandó a jogszabályokat elfogadni, miközben feltételeket támaszt az önkormányzatnak a jogszabályokban rögzítettektől eltérő, különleges bánásmódot követelve.