Hírek a kerületből

Szent László Napok
Elérkeztünk kerületünk ünnepéhez, a Szent László Napok rendezvénysorozathoz. A négynapos eseményen a családok, a kisebbek és nagyobbak, az idősebbek és az örökifjak is találnak maguknak megfelelő programot. Várjuk Önöket szeretettel! Ünnepeljünk együtt!
Alapkőletétel az Újhegyi sétányon
Újabb mérföldkő az Újhegyi sétány megújításában: ünnepélyes keretek között tették le Kőbánya vezetői az építkezés második szakaszának alapkövét június 19-én délelőtt.
Rekord részvétel a kőbányai bringás reggelin
A Kőbánya Bringa program részeként június 19-én, kedden reggel két X. kerületi helyszínen tartottak bringás reggelit, idén immár második alkalommal. A nagysikerű tavaszi reggeli után a résztvevő szám júniusra megduplázódott: közel 300 kerékpárost láttak vendégül a Kőbányai Torna Club önkéntesei.
Újra bringás reggeli lesz Kőbányán
A Kőbánya Bringa program keretében június 19-én újabb bringás reggelit szervez a Kőbányai Torna Club. Ezúttal is két X. kerületi helyszínen várják a kerékpárral közlekedőket reggel 7 és 9 óra között.
Csőtörés buktatta le a drogtermesztőt
Összesen 93 tő cannabisszal bukott le egy feltételezett drogtermesztő a Tárna utcában. A férfi vesztét az okozta, hogy június 2-án a lakásban szivárogni kezdett a víz a falon keresztül, ezért a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. zármentőt hívott. A szakember az ingatlant felnyitotta, és észrevette, hogy az egyik szoba pozdorja ajtajából szellőzőcső vezet ki. Az ajtó mögött cannabis ültetvényt talált, ezután értesítette a hatóságokat.
Különleges helyszínen emlékezett Kőbánya Trianonra
Az elcsatolt területekről menekültek számára épített, Pongrác úti Föltámadott Krisztus templomban emlékeztek hétfőn Kőbányán a Nemzeti Összetartozás Napjára.
Kőbánya élen jár a bérlakásprogramban
Kőbánya fővárosi szinten a szociálisan legérzékenyebb kerületek közé tartozik. Nagy számban tart fent önkormányzati bérlakásokat, amelyeket a valós piaci ár töredékéért ad ki, folyamatosan vásárol új ingatlanokat, és a bevétel két és félszeresét költi a lakások fenntartására. A 2535 bérlakásban élők 90 százalékával nincs probléma, de a médiában bemutatott néhány személy nem hajlandó a jogszabályokat elfogadni, miközben feltételeket támaszt az önkormányzatnak a jogszabályokban rögzítettektől eltérő, különleges bánásmódot követelve.
Sajtótájékoztató a Hős és Bihari utcai önkormányzati ingatlanok helyzetéről
A Kőbányai Önkormányzat sajtótájékoztatót tart a kerületi bérlakás helyzetről, valamint a Hős utcában és a Bihari utcában álló, önkormányzati tulajdonú ingatlanok jövőjéről.
Kié a legszebb konyhakert Kőbányán?
A Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz csatlakozva a Kőbányai Önkormányzat meghirdeti „A legszebb konyhakertek” programot. Várjuk minden konyhakerttel rendelkező kertművelő és közösség jelentkezését!Jelentkezési határidő: 2018. június 15.
Folytatódik az Újhegyi sétány felújítása
A Kőbányai Önkormányzat folytatja az Újhegyi sétány felújítását. A második ütem keretében a Harmat utca és Mádi utca közötti szakasz épül újjá.
Újhegyi Tavaszi Piknik
Az idei esztendőben is megrendezzük az Újhegyi Tavaszi Pikniket, május utolsó hétvégéjén. A kétnapos eseményen a családok, a kisebbek és nagyobbak, az idősebbek és az örökifjak is találnak maguknak megfelelő programot. Várjuk Önöket szeretettel! Töltsük együtt május utolsó hétvégéjét!  
Kőbánya Rapid Sakkverseny
A Kőbányai Önkormányzat, a Törekvés Sportegyesület és a Törekvés Művelődési Központ hétfordulós, svájci rendszerű Rapid Sakkversenyt hirdet. A verseny egyidejűleg válogató verseny a 2018. évi Országos Szenior Rapid Sakkbajnokságra.  Verseny időpontja: 2018. június 2. (szombat) 10.00 óra
"Kőbánya számít Rád" szociális alapú tanulmányi ösztöndíj
A Kőbányai Önkormányzat többéves hagyományát folytatva ismét meghirdeti a "Kőbánya számít Rád" szociális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázatot. A pályázat benyújtásának határideje: 2018. július 6.
Stabil munkahelyet, biztos karrierutat kínálnak az állami vállalatok
Közös állásbörzén mutatkozik be 26 állami vállalat a kormányhivatalokkal együttműködve május 16-án a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A karrierexpón az állami vállalatok által nyújtott előnyök kerülnek fókuszba.
Épül a Helytörténeti Gyűjtemény új székhelye
Elkezdődtek a munkálatok a Füzér utca 32. szám alatti ingatlanban, ahol az önkormányzat méltó elhelyezést alakít ki és biztosít a jövőben a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény számára.
Kőbányán nyitotta meg üzemét az ország egyetlen kóser péksége
A mindig is pékségként működő Gyömrői út 29/B épületében kezdte meg működését a Semes Kóser Pékség termelőüzeme. Magyarország egyetlen kóser pékségét kedden mutatta be Győrfi László tulajdonos.