Hírek a kerületből

Új tető készül az Újhegyi Uszodára
Az idén februárra balesetveszélyessé vált az Újhegyi Uszoda tetőszerkezete. A helyzet tisztázása és a károk felmérése érdekében az önkormányzat megbízásából a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. szakértőkkel mérette fel a tető állapotát.
Rekord létszám az Isaszegi kerékpáros emléktúrán
Minden eddiginél többen, 483-an neveztek az Isaszegi emléktúrára, ami április 7-én, a Kőbányai Szabadidő Központ (KÖSZI) elől indult. A hagyománynak számító túra apropója, hogy Isaszegre tekerve együtt emlékezzenek meg a 1848-49-es forradalom és szabadságharc tavaszi hadjáratának sorsdöntő ütközetéről. A kerékpártúra a Mozdulj Kőbánya! program harmadik eseménye volt.
Bemutatkozott a Kőbánya Cycling Team
Újabb kontinentális kerékpáros csapat mutatkozott be Kőbányán. A 2017-ben alakult, az önkormányzat kiemelt támogatását élvező Kőbánya Cycling Team (KCT) idén 12 fős nemzetközi sorral áll rajthoz rangosabb országúti versenyeken.
Keresi a rendőrség
A BRFK X. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.
Pályázati lehetőség kulturális és művészeti területen tevékenykedők részére
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet a Kőbánya területén élő és alkotó művészeti, kulturális tevékenységet folytató magánszemélyek, a kőbányai székhelyű művészeti  és kulturális tevékenységgel foglalkozó szervezetek, valamint a kőbányai székhelyű művészeti oktatási intézmény tanulói részére. Benyújtási határidő: 2018. szeptember 3.
Pályázati lehetőség tehetséges sportolók részére
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet a Kőbánya területén élő vagy sportoló tehetséges versenyzők részére. A pályázat célja a kerületben élő vagy sportoló tehetséges versenyzők felkészülési feltételeinek javítása, versenyeken, bajnokságokon való részvételük támogatása. Benyújtási határidő: 2018. szeptember 3.
Pályázati felhívás a nemzetiségi önkormányzatok részére
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet a helyi nemzetiségi önkormányzatok támogatására. A nemzetiségek pályázatot nyújthatnak be a történelmi identitásuk erősítéséhez, érdekeik védelméhez, nemzetiségi önazonosságuk megőrzésének elősegítéséhez, hagyományaik, kulturális autonómiájuk, szellemei értékeik ápolásához és megismertetéséhez kapcsolódó programok támogatására. Benyújtási határidő: 2018. május 7.
Pályázati felhívás civil szervezetek részére
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet a civil szervezetek kulturális, közművelődési, hagyományápoló, ismeretterjesztő, környezet- és természetvédelmi, egészségvédő, kerület- és közösségfejlesztő, karitatív és szociális tevékenységének támogatására. Benyújtási határidő: 2018. május 3.
Pályázati felhívás Kőbányán működő egyházak részére
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet az egyházak részére szociális, karitatív, kulturális, oktatási, hagyományőrző és egyéb közösségi programok, illetve kórustalálkozók támogatására. A pályázat benyújtási határideje: 2018. május. 3.
Felhívás a tankötelessé váló gyermekek iskolai beiratására
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 45.§ (1) bekezdése értelmében Magyarországon minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban részt venni, tankötelezettségét teljesíteni. A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti – de legkésőbb az azt követő évben – tankötelessé válik.A beiratkozás időpontja:  2018. április 12. (csütörtök) 8-19 óra között2018. április 13. (péntek) 8-19 óra között
Kedves Kőbányaiak!
Áldott húsvéti ünnepeket kíván a Kőbányai Önkormányzat nevében: Kovács Róbertpolgármester
Elhunyt Molnár Gábor
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Molnár Gábor, volt önkormányzati képviselő életének 66. évében elhunyt.
Madarak és Fák Napja művészeti pályázat
A Kőbányai Önkormányzat irodalmi, képzőművészeti, film és fotópályázatot hirdet kőbányai óvodák, általános iskolák és középiskolák részére a Madarak és Fák Napja alkalmából. A pályaműveket zsűri bírálja el. A legjobb pályaművek készítői tárgyjutalomban részesülnek a "Madarak és Fák Napja" kőbányai rendezvényen. A pályázat benyújtási határideje: 2018. május 10.  
Föld Napja - 2018
2018. április 14-én (szombaton) 9:00 órakor várjuk a városi környezet tisztasága iránt elkötelezett kerületi lakosokat közös kerülettakarítási, hulladékgyűjtési akcióra! Várjuk továbbá a kerületi iskolák tanár- és diákközösségeit és a kőbányai vállalkozókat 2018.  április 20-án (pénteken) az intézményeik, munkahelyük környezetének megtisztítására! Minden résztvevő a KŐKERT Kft.-től meglepetés ajándékot kap!
Pályázati felhívás egészségügyi támogatásra
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet egészségügyi támogatásra, a háziorvos vagy a szakorvos által javasolt gyógyászati segédeszköz, egészségügyi eszköz vagy szolgáltatás, továbbá a meglévő gyógyászati segédeszköz javítási költségeihez való hozzájárulásra. A pályázatok benyújtási határideje: 2019. február 28.
Pályázati felhívás ápolási támogatásra
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet ápolási támogatásra, a hosszabb ideig elhúzódó betegségek során felmerülő többletkiadások fedezésére. A pályázatok benyújtási határideje: 2019. február 28.