Családi(as) Autómentes Nap volt Kőbányán

Az Európai Mobilitási hét zárásaként szeptember 22-én, szombaton Autómentes napot tartott a Kőbányai Torna Club az Óhegy parkban. Az időjárás nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz, de a reggeli viharos szél délutánra mérséklődött, és a programok alatt már az eső sem esett. A zord körülmények ellenére több mint 30 család látogatott el az ingyenes rendezvényre.Az időjárás előrejelzés sokakat elijesztett a délelőtti, 30 km-es Rákos-patak túrától, pedig akik eljöttek, nem bánták meg. A forgalommentes, kalandos utakon tekerő a túrázók még kacsákkal és teknősbékákkal is találkoztak út közben. 

 

A családoké volt a délután: 14 órától bringás programok várták őket az Óhegy parkban. A nyitó esemény során kiderült, hogy hányan férnek el egy csuklós busz holtterében. Az eredmény meglepő: több tucat bringát és bringást lehet „elrejteni” egy ekkora jármű közvetlen közelében úgy, hogy a sofőr nem látja, nem láthatja őket. Nagyon tanulságos ez mind az autóvezetők, mind a gyalogosok és kerékpárosok számára!   

A legnagyobb érdeklődés a 14:30-kor induló Bányatúrát övezte, ahol másfél kilométeren birtokba vették a kőbányai pincerendszert a bringások. A remek hangulatról a bánya egyik nagy termében a Tutta Forza zenekar vezetője, Bakó Roland és tanítványai gondoskodtak, akik rövid időre koncertteremmé varázsolták a régi bányajáratot.  

 

A legkisebbek az Óhegy parkban maradtak, akiket egy rövid minimotoros futam után gyümölcslével, ásványvízzel, süteménnyel és gyümölccsel láttak vendégül a szervezők. A Bányatúráról visszaérkezőket Bordás Ákos látványos BMX flatland bemutatója fogadta, majd a helyszínen felállított szlalom pályán bárbajozhattak egymással kicsik és nagyok. Az eseményt ajándéksorolás zárta, ahol bringás felszereléseket és egyéb játékokat vihettek haza a gyerekek. 

 Kapcsolódó dokumentumok: