Hírek a kerületből

Sportolj biztonságban Kőbányán

A sportolók biztonságára helyezte a hangsúlyt Kőbánya vezetése a Sportliget fejlesztésének második ütemében. A júliusban átadott rekortán burkolatú futókör után kiépült a pálya közvilágítása, a futók biztonságát pedig a nap 24 órájában aktív, a közterület-felügyelethez bekötött térfigyelő kamerák vigyázzák. A kerület előkészítette a beruházás következő ütemét is, amelynek a központi szociális épület,  az új játszótér, illetve a gördeszka- és kerékpáros pálya mellett a Sportliget körüli utak felújítása, parkolóhelyek és gyalogátkelőhelyek kialakítása, valamint a Bányató utca víz- és csatornahálózatának  kiépítése is része.

Búcsúzunk

„felköltöztek a szavak
a mennybe
csönd van                                                  
csak az úr léptei
kongnak az űrben” (Kányádi Sándor)                                                                         

Járványügyi tájékoztató

Radványi Gábor alpolgármester után D. Kovács Róbert Antal polgármester koronavírus tesztjének eredménye is pozitív lett. Városvezetői feladataikat, ahogy állapotuk engedi, otthonról, online látják el. A Polgármesteri Hivatal további egy munkatársánál bizonyult pozitívnak a teszt. 

Sajtóközlemény - Járványügyi tájékoztató

A Kőbányai Gépmadár Óvoda egy, nem a kerületben lakó dolgozójának COVID-19 tesztje pozitív lett.  Az érintett dolgozót egyik családtagjának megbetegedése után vizsgálták, a pozitív eredmény után – szeptember 1-jén – azonnal hatósági házi karantén alá került, melyet a lakóhelye szerint illetékes járványügyi hatóság rendelt el. Ezzel párhuzamosan az állami szervek az Országos Tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint megkezdték a lehetséges kontaktok felkutatását, melynek eredményeként az óvoda további dolgozói is járványügyi megfigyelés alá kerültek, a munkavégzésük előreláthatólag két hétig nem lehetséges.

Gyászhír

Életének 52. évében elhunyt Koós Katalin, a Biofit SE elnöke, a Kőbányai Sportszövetség elnökségi tagja, a hazai és a nemzetközi fitnesz szövetség munkatársa.

Új futókört avatott a Kőbányai Önkormányzat

1 km hosszú, 1,3 m széles, rekortán burkolatú futókört adott át a Kőbányai Önkormányzat a Sportligetben. Az Aktív Magyarország Program keretében megépült futópálya a mintegy 22 hektáros liget teljes megújításának második üteme, a beruházás a következő években a kiszolgáló létesítmények megépítésével folytatódik. A kerület vezetésének célja, hogy a zöld, megújult, rendezett park minden kőbányai számára kellemes és biztonságos kikapcsolódást, szórakozást, sportolási lehetőséget kínáljon.

Tömegsportra alkalmas multifunkciós pályát adtak át Kőbányán

Közterületi, a lakosság számára ingyenesen használható multifunkciós pályát adtak át Kőbányán. A Medveszőlő utcai rekortán burkolatú pálya labdarúgásra, kézilabdázásra, kosárlabdázásra és streetballra is lehetőséget nyújt. A pálya 60 millió forintból, a Magyar Labdarúgó Szövetség által meghirdetett Országos Pályaépítési Program pályázati támogatásával, a kőbányai cégek által befizetett TAO-támogatásból, valamint a kerület saját forrásából valósult meg. A beruházás összköltsége a kiegészítő fejlesztésekkel – térfigyelő kamera telepítése, kerítés felújítása, áramvételezési hely kiépítése, a rekortán pályán túl fennmaradó terület aszfaltozása – 73 millió forint volt. 

Kőbánya számít rád - Pályázat szociális alapú tanulmányi ösztöndíjra

A Kőbányai Önkormányzat többéves hagyományát folytatva ismét meghirdeti a „Kőbánya számít Rád” szociális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázatot.

Kőbányaiakat is érinti a reprezentatív koronavírus-szűrés

Az új, rövid idő alatt világméretűvé vált koronavírus járvány alapvetően változtatta meg életünket és mindennapi tevékenységeinket.

Hazánk négy orvosképző egyeteme országos reprezentatív szűrővizsgálatot indított a 14 év feletti korosztály körében, melyhez Kőbányán 66 személyt választottak ki. A vizsgálat célja, hogy pontosan feltérképezzék Magyarország átfertőzöttségét az újtípusú koronavírussal.

A kiválasztott személy 500-1000 honfitársát is képviseli azzal, ha részt vesz a szűrésen! 

Kérjük, ha meghívót kapott, mindenképpen jelenjen meg a szűrővizsgálaton!

Elhunyt Dr. Debreczeny István

"felköltöztek a szavak
a mennybe
csönd van
csak az úr léptei
kongnak az űrben"

Kányádi Sándor

Digitális Nyílt Nap a kőbányai Kroó György Alapfokú Művészeti Iskolában

Az Iskola tanárai, növendékei 23 rövid videóban mutatják be tevékenységüket, megkönnyítve az érdeklődők számára a tanszak választást. A Kroó György Alapfokú Művészeti iskola honlapja ide kattintva érhető el, ahol tanszakonként megtekinthetőek a kisfilmek.

Online szenior örömtánc

Szilágyi Katalin a Kőrösi Kulturális Központban tart Szenior Örömtánc órákat az 50+ korosztálynak.  Az örömtánc kifejezetten az érettebb korosztály számára kifejlesztett kíméletes mozgásforma, mely igazodik a korosodó szervezet sajátosságaihoz, egyedülálló módon segíti a demencia megelőzését.
 
A járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel Katalin most az interneten, élő adásban tartja foglalkozásait. Az órákra a Facebook közösségi oldalon lehet jelentkezni, a "Katával táncolni" csoportban.