Sajtóközlemény - Járványügyi tájékoztató

A Kőbányai Gépmadár Óvoda egy, nem a kerületben lakó dolgozójának COVID-19 tesztje pozitív lett.  Az érintett dolgozót egyik családtagjának megbetegedése után vizsgálták, a pozitív eredmény után – szeptember 1-jén – azonnal hatósági házi karantén alá került, melyet a lakóhelye szerint illetékes járványügyi hatóság rendelt el. Ezzel párhuzamosan az állami szervek az Országos Tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint megkezdték a lehetséges kontaktok felkutatását, melynek eredményeként az óvoda további dolgozói is járványügyi megfigyelés alá kerültek, a munkavégzésük előreláthatólag két hétig nem lehetséges.

Az óvoda vezetője a koronavírus-fertőzésről értesülve megtette a szükséges intézkedéseket, tájékoztatta a szülőket és a Kőbányai Önkormányzatot az intézmény bezárásáról.

A kerület vezetése együttműködik az állami szervekkel, és a fertőzés terjedésének megelőzéséért haladéktalanul megtesz minden szükséges intézkedést. Ennek keretében elrendelte az intézmény teljes fertőtlenítését is, készülve arra, hogy amint azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi, az intézmény azonnal újranyithasson. 

Az intézményre és a személyekre vonatkozó járványügyi intézkedéseket az illetékes kerületi tisztifőorvos teszi meg, a Kőbányai Önkormányzat ezek végrehajtásában szorosan együttműködik.

A Kőbányai Önkormányzat a koronavírus-fertőzések terjedésének megelőzése érdekében minden általa fenntartott intézményben kiemelt figyelmet fordít a fertőtlenítésre, a higiéniai feltételek, védőeszközök biztosítására. Fokozott odafigyelésre, a járványügyi szabályok szigorú betartására kéri a gyermekellátó intézmények – bölcsődék, óvodák – munkatársait, valamint az ellátott gyermekek szüleit is, hiszen a fertőzések terjedésének megelőzése csak szoros együttműködéssel lehetséges.

Vigyázzunk egymásra, a szabályok betartásával, odafigyeléssel egymást és egész közösségünket is védjük!