Járványügyi tájékoztató

Radványi Gábor alpolgármester után D. Kovács Róbert Antal polgármester koronavírus tesztjének eredménye is pozitív lett. Városvezetői feladataikat, ahogy állapotuk engedi, otthonról, online látják el. A Polgármesteri Hivatal további egy munkatársánál bizonyult pozitívnak a teszt. 

Weeber Tibor, Somlyódy Csaba és Mustó Géza Zoltán alpolgármesterek, illetve a Polgármesteri Hivatal további tíz munkatársának első vizsgálatai nem mutattak ki fertőzést. Így ők a második negatív teszt után visszatérhetnek a hivatalba.

A Kőbányai Önkormányzat és a kerület vezetői teljes mértékben együttműködnek a járványügyi hatósággal, amely az első bizonyított koronavírus-fertőzésnél megkezdte a kontaktkutatást. D. Kovács Róbert Antal polgármestert, valamint a kerület többi vezetőjét Radványi Gábor alpolgármester kontaktjaként vizsgálták, hasonlóan a hivatal munkatársaihoz. Az érintett dolgozók azonnali hatállyal otthoni munkavégzésre álltak át.

A Polgármesteri Hivatal mindezzel párhuzamosan szigorította a védekezési intézkedéseket, a maszkhasználatra és a személyes kapcsolattartásra vonatkozó szabályokat.

A Kőbányai Önkormányzat teljes mértékben együttműködik a járványügyi hatósággal, a fejleményekről és a vizsgálatok eredményéről tájékoztatja a lakosságot.