Adjunk a Húroknak!                     ***                     Közmeghallgatás                     ***                     Mozdulj Kőbánya!                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Tervezetek véleményezése

 

Eseménynaptár

2018.11
 1. H
 2. K
 3. Sz
 4. Cs
 5. P
 6. Szo
 7. V
 1.  
 2.  
 3.  
 4. 1
 5. 2
 6. 3
 7. 4
 1. 5
 2. 6
 3. 7
 4. 8
 5. 9
 6. 10
 7. 11
 1. 12
 2. 13
 3. 14
 4. 15
 5. 16
 6. 17
 7. 18
 1. 19
 2. 20
 3. 21
 4. 22
 5. 23
 6. 24
 7. 25
 1. 26
 2. 27
 3. 28
 4. 29
 5. 30
 6.  
 7.  

Tervezetek véleményezéseTájékoztatás rendelettervezetek társadalmi vitára bocsátásáról

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2011. (IX. 23.) önkormányzati rendelet 45. §-ában foglaltak alapján a polgármester társadalmi egyeztetésre bocsátja az állampolgárok széles körét érintő a címben szereplő (és onnan letölthető) rendelettervezeteket.

Kérjük, hogy a rendelettervezetekkel kapcsolatos véleményét, észrevételeit, vagy kérdéseit 2018. november 21-éig szíveskedjék megküldeni e-mailben a hivatal@kobanya.hu címre, illetve levélben a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatal címére (1102 Bp. Szent László tér 29.).

 

Tájékoztatás a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat területén készülő tervekről

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, az érdekképviseleti, civil- és gazdálkodó szervezeteket, vallási közösségeket, valamint környezetvédelmi egyesületeket, hogy egyeztetési eljárást indít az alábbi tervekkel kapcsolatosan:

 1.    Az Újhegyi út, Harmat utca, Hangár utca, Bányató utca által határolt terület kerületi építési szabályzatának módosítása (előzetes tájékoztatás)

A Sportliget területén a Kőbányai Torna Klub SE kerékpáros szakosztálya egy fedett velodromot szeretne megvalósítani az általa bérelt területen pályázati forrás felhasználásával, továbbá a kutyaiskola területén egy új klubházat kívánnak építeni. A tervezett fejlesztések megvalósítása érdekében szükséges a terv felülvizsgálata.

2.    Településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet módosítása

Következő alkalommal kerül ismertetésre.

3.    A Mázsa tér és környéke kerületi építési szabályzata

A tervezés célja olyan új városrendezési szabályozás készítése, amelynek keretében biztosítottak a kerületközpont kialakításának városrendezési feltételei, valamint új funkciókkal történő kialakítási lehetőségei. A terv javaslatot ad a Mázsa tér térségében egy új sportcsarnok és uszoda elhelyezésére, a vasútállomás rekonstrukciójának megvalósítására, továbbá az ahhoz kapcsolódó intermodális közlekedési csomópont kialakítására. A tervezett fejlesztések hozzájárulnak Kőbánya kerületközpont hosszú távú fejlődéséhez, szerkezetének javításához, az épített környezet minőségi fejlesztéséhez.

4.    Az Üllői út, Ceglédi út, Bihari utca, vasút kerületi építési szabályzata

Következő alkalommal kerül ismertetésre.

A fenti tervekkel kapcsolatban javaslatokat, észrevételeket tenni, véleményt nyilvánítani a 2018. november 26-án 17 órakor a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban tartandó lakossági fórumon, valamint 2018. december 5-éig postai úton (Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatal 1102 Bp. Szent László tér 29.), illetve elektronikus levélben (hivatal@kobanya.hu) lehet.
Kapcsolódó dokumentumok:


Döntés a Budapest Főváros X. kerület, Kerepesi út, MÁV körvasútpálya, Méhes utca, Rákos-patak árapasztó medre, Ladányi utca és Keresztúri út által határolt terület kerületi építési szabályzata egyeztetési eljárására érkezett vélemények elbírálásáról

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendeletnek megfelelően az egyes településrendezési tervek véleményezése a vélemények elfogadásáról vagy el nem fogadásáról szóló döntés közzétételével zárul.

A Budapest Főváros X. kerület, Kerepesi út, MÁV körvasútpálya, Méhes utca, Rákos-patak árapasztó medre, Ladányi utca és Keresztúri út által határolt terület kerületi építési szabályzatára vonatkozó döntés a kapcsolódó dokumentumra kattintva megtekinthető.
Kapcsolódó dokumentumok: