Hírek a kerületből

Kőbánya Sport Club úszóinak köszöntése
Személyesen mondott köszönetet a KSC úszóinak kimagasló idei teljesítményükért a kőbányai képviselő-testület. A városatyák szokásos ülésüket a KÖSZI színháztermében tartották, ezt követően került sor a sportolók elismerésére.
Ülésezett a Humánszolgáltatási Bizottság
Megtartotta szeptemberi ülését a Humánszolgáltatási Bizottság. Az ülést dr. Mátrai Gábor, a bizottság elnöke vezette. 
Mozdulj Kőbánya - Senior Tízkarikás Játékok
A Kőbányai Önkormányzat 2017-ben is megrendezi a Senior Tízkarikás Játékokat, melynek fővédnöke Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere. 
Könyv jelent meg Kőbánya értékeiről
A „Kőbánya, az én aranybányám” címmel megjelent könyv bemutatója zajlott szeptember 17-én, a Szent László Plébánián. 
Krakkói zeneakadémisták zenéltek a Lengyel Házban
A krakkói zeneakadémisták ifjúsági koncertjét tartották szeptember 17-én a Lengyel Házban, melyet a Kőbányai Lengyel Önkormányzat és a Magyarországi Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Egyesülete szervezett. 
Tíz éves lett a Nagy Sportágválasztó
Szeptember közepén rendezték meg Kőbányán a jubileumi Nagy Sportágválasztót, a Merkapt Sporttelepen. 
Domonyvölgybe kirándultak a Bárka nyugdíjas klubjai
A Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ nyugdíjas klubjai szeptember 14-én autóbuszos kirándulást tettek a festői Domonyvölgybe. 
Kézműves sörök a III. Kraft Sörfesztiválon
A III. Kraft Sörfesztivált az M47 Főzdeparkban, a Maglódi út 47. szám alatt tartották a kőbányai kézműves sörfőzdék. 
Sárkány Vivien megvédte bajnoki címét
A Kőbánya Sport Club nagyszabású birkózó és szumó gálát rendezett a Kocsis Sándor Sportközpontban, szeptember 10-én. A két sportág 142 versenyzője lépett szőnyegre, a szumó verseny egyben az U12 és U21 korosztályok Országos Bajnoksága, valamint válogatója volt a közeledő Európa-bajnokságra.
Alapkőletétel az egykori Északi Járműjavítóban
Letették az Opera Műhelyház alapkövét, az egykori Északi Járműjavító mintegy 25 ezer négyzetméteres Eiffel csarnokában, szeptember 7-én. 
100 ezer forint a kőbányai hármas ikreknek
Nem mindennapi babysitterek érkeztek a januárban született kőbányai Komaság hármas ikrekhez és a szülőkhöz: Komaság-Horváth Henriettához és Komaság Györgyhöz. A családot Kovács Róbert X. kerületi polgármester látogatta meg Weeber Tibor alpolgármesterrel.
Rendvédelmi Napok tizedszer
Szeptember első hétvégéjén az Óhegy Parkban rendezte meg a Kőbányai Önkormányzat a jubileumi, X. Kőbányai Rendvédelmi Napokat. 
Új kínai orvosi rendelő nyílt Kőbányán
Dacheng Magyar-Kínai Orvosi Központot adtak át szeptember 2-án Kőbányán, a Szállás utcában. A megnyitó ünnepség egyben a Hagyományos Kínai Orvoslás Magyarországi Egyesületének 2017-es jótékonysági rendezvénye volt, ahol a látogatók ingyenes kezeléseket kaphattak.
50 éves jubileumán köszöntötték a karnagyot
Elképesztő jubileumot ünnepelhetett a Kőbányai Szent László Kórus. Varsányi István karnagy urat az önkormányzat és az énekesek ünnepélyes köszöntővel és ajándékkal lepték meg, ugyanis a karvezető 50 esztendeje áll a kórus élén. 
Roma Nap a drogprevenció jegyében
A Kőbányai Roma Önkormányzat Képviselő-testülete, augusztus 29-én a Nemzetiségek és Civil Szervezetek Házában, Roma Napot tartott. A rendezvényen Gergely Károlyné elnök köszöntötte a résztvevőket, majd Radványi Gábor alpolgármester szólt a gyerekekhez és az őket kísérő szülőkhöz. 
Programzárás az Életrevaló Karitatív Egyesületnél
Az Életrevaló Karitatív Egyesület augusztus 24-én tartotta Bűnmegelőzéssel kapcsolatos programzáró rendezvényét, melyen köszöntőt mondott Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere. Megnyitó szavaiban méltatta az egyesület munkáját, melyet a Kőbányai Önkormányzat is támogat.