Hírek a kerületből

Képviselő-testületi ülés Kőbányán
Ülésezett a képviselő-testület, május 25-én. Az ülést Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere vezette. A napirendek előtt a napokban elhunyt Dr. Szombati Mária háziorvosra emlékeztek a képviselők és a jelenlévők. 
Képzőművészeti kiállítás a Madarak és Fák Napja alkalmából
A Madarak és Fák Napja alkalmából kiírt önkormányzati képzőművészeti pályázat eredményhirdetését tartották meg május 23-án a Kőrösi Kulturális Központban. Az óvodáknak, iskoláknak kiírt pályázatot méltatta és a díjakat átadta Radványi Gábor alpolgármester.
Tavaszi zsongás Újhegyen
Az Újhegyi Közösségi Ház előtt két májusi hétvégén is gyerekeknek szóló programok várták a környékbelieket. 
Polgár a helyi demokráciában verseny Kőbányán
A Civil Ifjúsági Kör Kőbányáért Egyesület a Kőbányai Önkormányzat támogatásával a 2016/2017-es tanévben immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg a „Polgár a helyi demokráciában” című társadalomismereti-helyismereti versenyét. A verseny döntőjét május 18-án a zsűri elnöke, Radványi Gábor alpolgármester nyitotta meg. 
Negyven csapból folyt a sör Kőbányán
A II. Kraft Sörfesztivált az M47 Főzdeparkban, a Maglódi út 47. szám alatt rendezték meg a kőbányai kézműves sörfőzdék. Idén már három napon át folyt a sör, május 19. és 21. között. A fesztivál célja a Kőbányán tradicionálisan megtalálható sörfőzés hagyományának felélesztése a régi ipari környezetben, mely helyt adott a fesztiválnak. 
Roma gyermeknap Kőbányán
A Kőbányai Roma Önkormányzat május 20-án tartotta a Roma Hagyományőrző Gyermeknapot, melyet Gergely Károlyné elnök nyitott meg. 
Tanácskozott a Humánszolgáltatási Bizottság
Megtartotta májusi ülését a Humánszolgáltatási Bizottság. Több fontos téma mellett szavaztak a bizottság tagjai és a képviselő-testületnek elfogadásra ajánlották, hogy Tyll Attila Jászai Mari-díjas színművész, Magyarország Érdemes Művésze, a magyar színházi élet ikonikus alakja halálának 15. évfordulója alkalmából, az önkormányzat állítson emléktáblát a művész egykori házának falán, a Kéknyelű utcában. 
II. Kraft Sörfesztivál a Főzdeparkban
Május 19-21. között a Maglódi út 47. alatt, a Főzdeparkban rendezik meg a II. Kraft Sörfesztivált.
Új, ingyenes kerékpár pumpa Kőbányán
Május 17-én délelőtt a Fővárosi Önkormányzat felavatta ingyenes kerékpár pumparendszerét a VI. kerületi Liszt Ferenc téren. Kőbányán is elhelyeztek egy pumpát a Kápolna utcában, a kerékpárút mellett, a Kőrösi Csoma Sándor úti kereszteződés közelében. A projekt célja a városi kerékpáros közösség és közlekedés mindennapjainak támogatása. 
Folytatódik a parki járdák felújítása
A kőbányai parkokban lévő járdák 2017-es felújítása május 15-én kezdődött el és várhatóan még ebben a hónapban be is fejeződik. A munkálatokra a Kőbányai Önkormányzat közel 37,5 millió forintot fordít. 
Május végére minden hibát kijavítanak a Kápolna utcában
A Kápolna utca felújítása a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában készült el. A közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt a munkálatok később kezdődtek el a tervezettnél, belenyúltak a télbe, ami a körültekintő technológiai munkavégzés ellenére is befolyásolta a munka befejezését.
Lecserélték a régi sebességmérőket
A Kőbányai Önkormányzat 2017-ben, a közlekedésbiztonság javítása érdekében a kerületi sebességmérő berendezések felújításáról, bővítéséről döntött. 
Zalaegerszegre került a kosárkupa
A kosárlabda kőbányai szentélyében, a Zsíros Tibor kupa (U12) döntőjén, május 14-én Radványi Gábor alpolgármester adta át a díjakat. Az eredményhirdetés ünnepi pillanatai előtt köszöntötte a résztvevő csapatokat.
Csúcsdöntés szakadó esőben
Harmadik alkalommal rendezték meg május 13-án, az Óhegy parki futókörön a kétórás futás csúcsdöntési kísérletet. Az első futáson felállított alapcsúcsot sikerült megdönteni, annak ellenére, hogy szakadó esőben futottak a résztvevők.
Foci óvodásokkal
A XX. Kőbányai Óvodás Sportnapok keretén belül, május 12-én a Kocsis Sándor Sportközpont műfüves pályáin, fociversenyen mérték össze tudásukat a kerületi óvodák csapatai. 
Átadták a Tankerület új irodáját Kőbányán
A Kelet-Pesti Tankerületi Központ irodaegyüttesének ünnepélyes átadására került sor május 12-én.