Hírek a kerületből

Megjelent a Kőbányai Kalendárium a 2017-es esztendőre
Kovács Róbert polgármester kezdeményezésére, valamint ötlete nyomán, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ kiadásában és a Kőbányai Önkormányzat gondozásában elkészült a Kőbányai Kalendárium V. évfolyama a 2017-es esztendőre.
Műszaki előkészítő munkatársat keres a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.
A Kőbányai Vagyonkezelő határozatlan idejű munkaszerződés keretében műszaki előkészítő főállású munkatársat keres az alábbiak szerint:
Kőbánya süteménye egy házias almás
A Kőbányai Önkormányzat sütemény- és fánkkészítő versenyt hirdetett, kerületi nyugdíjasok részére, melynek fővédnöke Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere volt.
Megnyílt az új önkormányzati ügyfélközpont Kőbányán
Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere, dr. Szeneczey Balázs, Budapest főpolgármester-helyettese és dr. Szabó Krisztián, Kőbánya jegyzője adtak át ünnepélyes keretek között az új önkormányzati ügyfélközpontot. Az Állomás utca 26. szám alatt megnyílt ügyfélközpont a kerület egyik legszebb, védett épületének felújításával és egy modern szárny hozzáépítésével készült el.
Összeült az Idősügyi Tanács
Megtartotta az idei első ülését az Idősügyi Tanács a Körösi Kulturális Központban.
Ha nyert, nem Ön fizet!
Nagy értékű ajándékok helyett komoly anyagi veszteség érheti Önt, amennyiben bedől a csalóknak, akik nyereményekre hivatkozva próbálják megtéveszteni. „Gratulálunk! Ön nyert!” Az utóbbi időben történtek olyan esetek, hogy kéretlen telefonálók közismert áruházláncok nevében nyereményjátékra, vagy nyeremény-azonosításra hivatkozva kerestek meg telefonon keresztül budapesti lakosokat, és azt állították, hogy a telefonszámukat "kisorsolták". A nyeremény átvételéhez azonban, szükségük van arra, hogy a nyertes személy, egy ATM automatán keresztül több tízezer forint értékben, mobiltelefon feltöltéseket hajtson végre a hívók által megadott telefonszámokra.
Álláslehetőség
A Civil ifjúsági Kör Kőbányáért Közhasznú Egyesület felvételt hirdet a Radar Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodába irodavezetői és szakmai segítői feladatok ellátására.
Rangos kosárlabda bajnokságot rendeztek Kőbányán
Az U15 Európai Ifjúsági Kosárlabda Bajnokság sorozat budapesti fordulójának a kőbányai Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok adott otthont január utolsó hétvégéjén. 
Építőmérnök munkatársat keres a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.
A Kőbányai Vagyonkezelő határozatlan idejű munkaszerződés keretében Építőmérnök felsőfokú végzettségű főállású munkatársat keres az alábbiak szerint:
Ügyfélfogadási rend a Polgármesteri Hivatalban 2017. január 30. és február 8. között
Örömmel tájékoztatjuk a kőbányaiakat arról, hogy a Kőbányai Önkormányzat 2017. február 8-án megnyitja új Ügyfélközpontját az Állomás utca 26. szám alatt.
Imre Géza az év kőbányai sportolója
A siker mindig elismerést vált ki, de példaképek azokból lesznek, akik valami pluszt is hozzátesznek a „statisztikához” – mondta Kovács Róbert polgármester Imre Gézáról, aki a napokban vette át a Kőbánya Sportolója 2016 elismerést. A díjátadó ünnepségen nem csak az olimpiai ezüstöt szerző párbajtőrözőt méltatták, hanem a 2016-ban kiemelkedő eredményt elérő valamennyi kőbányai sportolót.
Nincsenek szavak
Nem lehet szavakat találni a múlt pénteki veronai buszbalesetre, amelyben 16 honfitársunkat vesztettük el, köztük sok fiatalt. Rettenetes tragédia ez nem csak a családoknak és a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnak, hanem az egész országnak.  A Kőbányai Önkormányzat nevében részvétemet nyilvánítom az áldozatok hozzátartozóinak, az iskola tanárainak és tanulóinak, mielőbbi gyógyulást kívánva a sérülteknek. Kőbánya gyászolja az áldozatokat, imádkozik a sérültek mielőbbi gyógyulásáért, a túlélőkért és az érintett családokért.  Kovács RóbertKőbánya polgármestere
Felhívás
Tisztelt Ingatlantulajdonosok és Társasházi Közösségek!                A hideg időben hulló csapadék hamar ráfagy az ingatlanok előtti járdákra, ami balesetveszélyt jelent a közlekedők számára. A 2017. január első felében tapasztalható rendkívüli téli időjárásra tekintettel kérjük szíves közreműködésüket a hóeltakarítási és jégmentesítési feladatok elvégzése érdekében.
2017-ben is ingyen végzik a kémények ellenőrzését Kőbányán
A FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft., 2017-ben is ingyenesen végzi a kötelező ellenőrzéseket. 
Elhunyt Dr. Gecsei Erzsébet gyermekorvos
Dr. Gecsei Erzsébet gyermekorvos, Kőbánya egyik emblematikus gyermekorvosa 2017. január 4-én elhunyt.
A polgármester, mint beugrós karmester
Fergeteges újévi koncert a Tutta ForzávalA több éves hagyományt követve idén is pazar újévi koncerttel ünnepelhette Kőbánya az előttünk álló esztendő kezdetét. Január 7-én, a Kőrösi Kulturális Központ színháztermében a Tutta Forza zenekar kitűnő gálaműsorát élvezve együtt ünnepelt a kerület színe, java.