Hírek a kerületből

Megjelent a Kőbányai Kalendárium a 2019-es esztendőre! Igényelje Ön is!
D. Kovács Róbert Antal polgármester kezdeményezésére, valamint ötlete nyomán, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ kiadásában és a Kőbányai Önkormányzat gondozásában elkészült a Kőbányai Kalendárium VII. évfolyama a 2019-es esztendőre.A több mint kétszáz oldalas könyv hónapokra bontva eleveníti fel a múlt év nevezetes pillanatait, eseményeit, de megismerteti az olvasót a kerület történelmével, kulturális értékeivel is.
Tájékoztató mammográfiás szűrővizsgálatról
A Kőbányán lakó, 45-65 év közötti hölgyek, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év, névre szóló meghívólevelet kapnak mammográfiás szűrővizsgálatra.A SZŰRŐVIZSGÁLAT DÍJMENTESEN IGÉNYBE VEHETŐ!A vizsgálat helye:HT Medical Center, 1173 Budapest, Pesti út 177. Ideje: 2019. január – április
Tájékoztatás a kéményellenőrzések 2019. évi tervezett ütemezéséről
A FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft., 2019-ben is térítésmentesen végzi a kötelező ellenőrzéseket.
Védőoltással a fertőző agyhártyagyulladás ás szepszis ellen
A Kőbányai Önkormányzat 2019. évben is ingyenesen biztosítja a meningococcus baktérium által okozott fertőző agyhártyagyulladás és szepszis elleni négykomponensű védőoltást.Az ingyenes védőoltásra 2019. évben az a kőbányai lakóhellyel rendelkező gyermek jogosult, aki a kérelem benyújtását megelőző évben, 2018-ban töltötte be a 10. életévét.
Felhívás járdák hó- és síkosságmentesítésére
Felhívjuk a Tisztelt Kerületi Lakosok figyelmét, hogy a téli időszakban az ingatlanok előtti járdaszakaszok hó- és síkosságmentesítése az ingatlan tulajdonosának kötelessége.A biztonságos közlekedés biztosítása mindannyiunk érdéke, ezért kérjük, hogy hóeltakarítás és jégmentesítési feladataikat folyamatosan szíveskedjenek elvégezni.
Kedves Kőbányaiak!
Áldott karácsonyt és békés, boldog új esztendőt kíván a Kőbányai Önkormányzat nevében:D. Kovács Róbert Antalpolgármester
Kőbánya számít Rád
A Kőbányai Önkormányzat többéves hagyományát folytatva ismét meghirdeti a "Kőbánya számít Rád" szociális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázatot. A pályázat benyújtásának határideje: 2019. február 8.
Közlekedési kisokost kap minden 4-5. osztályos
Mintegy 200 ezer kisdiákhoz jut el a következő hetekben a közlekedés biztonságát segítő Közlekedő kisokos. A kőbányai Szervátiusz Jenő Általános Iskola diákjai szerdán vehették kézbe a hiánypótló munkafüzetet.
Keressük Kőbánya legfinomabb süteményét!
A Kőbányai Önkormányzat farsangi mulatsággal egybekötött süteménykészítő pályázatot hirdet nyugdíjasok részére. A versenyen minden kőbányai lakcímmel rendelkező nyugdíjas személy indulhat, aki nem foglalkozik hivatásszerűen a sütéssel és kedvet érez kreativitása, cukrásztudása megmérettetéséhez.A verseny időpontja: 2019. február 7.Jelentkezési határidő: 2019. január 27. 
A kőbányai rendőrök a lakosság segítségét kérik
A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága a lakosság segítségét.
Díjazták Kőbánya kerületszépítőit
Idén mintegy 250 kőbányai kerületszépítő vehetett át elismerést az önkormányzattól hétfőn a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.
Újabb jelentős zöldfelület újul meg Kőbányán
Letették a megújuló Sportliget alapkövét a 10. kerületben. A fejlesztés után a park újjászületve egyszerre látja el sport- és ligetfunkcióját.
Éjszakai Halloween sörtúra a Dreher sörgyárában október 31-én
Október 31-én a Dreher Sörgyárak Halloween sörtúrát indít a látogatóknak. A szervezők megvilágított gyárépülettel, gomolygó füsttel, kísérteties hangokkal és gazdag tartalommal várják a jelentkezőket az október 31-én, szerdán 20.30 és 22.00 órakor kezdődő sörtúrákra.
Elhunyt Kittrich József Károlyné
„felköltöztek a szavak a mennybecsönd vancsak az úr lépteikongnak az űrben”  (Kányádi Sándor)
Biztonságosabbá válik a Hős utca
Újabb lépést tett a Kőbányai Önkormányzat a Hős utcában mára tarthatatlanná vált helyzet felszámolására: portaszolgálatot, illetve regisztrációs kötelezettséget vezet be a társasházban élő családok, gyermekek, idős emberek és vagyonuk védelmében. A jövőben csak azok léphetnek be az ingatlan területére, akik igazolható módon ott élnek. Ez hozzájárul ahhoz, hogy már a veszélyes állapotú házak lebontása előtt javuljon a környék közbiztonsága és köztisztasága, beleértve a tömegközlekedési eszközöket és a megállókat is. 
Közlekedni tanulnak a Kőbányai ovisok
Játékos közlekedésbiztonsági foglalkozásokat tart idén ősszel a Kőbánya Torna Club a X. kerületi óvodákban. A Kőbányai Önkormányzat támogatásával megvalósuló Kőbánya Bringa projekt részeként közel 800 nagycsoportos óvodásnak tartanak speciálisan ennek a korosztálynak kifejlesztett oktatást.