Hírek a kerületből

Új rendőrségi járművek Kőbányán
Megérkeztek és megkezdték a szolgálatot azok a rendőri jellegű személygépkocsik, melyeket az Országos Rendőr-főkapitányság adott át 2017. december 20-án a Budapesti Rendőr-Főkapitányságnak.
Tájékoztatás a kéményellenőrzések 2018. évi tervezett ütemezéséről
A FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft., 2018-ban is ingyenesen végzi a kötelező ellenőrzéseket.
Tájékoztatás a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat területén készülő tervekről
A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, az érdekképviseleti, civil- és gazdálkodó szervezeteket, vallási közösségeket, valamint környezetvédelmi egyesületeket, hogy egyeztetési eljárást indít kilenc különböző tervvel kapcsolatban.
Keressük Kőbánya legfinomabb süteményét!
A Kőbányai Önkormányzat süteménykészítő pályázatot hirdet nyugdíjasok részére farsangi mulatsággal egybekötve. A versenyen minden kőbányai lakcímmel rendelkező nyugdíjas személy indulhat, aki nem foglalkozik hivatásszerűen a sütéssel, és kedvet érez kreativitása, cukrásztudása megmérettetéséhez. Jelentkezési határidő: 2018. január 28. Helyszíni jelentkezésre nincs lehetőség.
Kőbányai Szenior Ki Mit Tud?
A Kőrösi Kulturális Központ és a Kőbányai Önkormányzat Szenior Ki Mit Tud-ot hirdet az 55 év feletti korosztály részére. Jelentkezni lehet Budapest egész területéről és vonzáskörzetéből. Jelentkezési határidő: 2018. február 2.
Elhunyt Filipovics Máté
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Filipovics Máté, a Kőbányai Horvát Kisebbségi Önkormányzat elnöke 2017. december 15-én, 84 éves korában elhunyt.
Felhívás szavazatszámlálói bizottsági tagságra
Jelentkezni 2018. január 20-áig lehet a felhívásban leírtak szerint.
Kedves Kőbányaiak!
Áldott, meghitt karácsonyt és békés, boldog, sikerekben gazdag új esztendőt kíván a Kőbányai Önkormányzat nevében:Kovács Róbertpolgármester
Igazgatási szünet
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Kőbányai Polgármesteri Hivatalban az ünnepek miatt december 27-étől december 29-éig igazgatási szünet lesz. A jelzett időszakban a Hatósági Főosztály illetékes anyakönyvi szervezeti egysége nem tart ügyeletet. Az ünnepek utáni első hivatali munkanap a 2018. január 2-a, kedd lesz. Megértésüket köszönjük! dr. Szabó Krisztánjegyző  
A NAV tájékoztatója tanulmányukat befejező diákoknak
Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.
Kőbánya karácsonyfája a Szent László téren
A Kőbányai Önkormányzat állíttatta, a Hello Wood alkotta azt a 16 méter magas, 40 tonna tűzifából felépített karácsonyfát, amely Kőbánya központjában, a Szent László téren tekinthető meg. Az Architizer A+Award-díjas Hello Wood által először Budapesten megalkotott karácsonyfa híre az elmúlt években az egész világot bejárta. Az alkotás a 2016. évben bekerült a BBC fél évszázadot átfogó legérdekesebb karácsonyfa-válogatásába. A karácsonyfa belső terében lévő hatalmas belmagasság és a fa struktúra különleges hangulatot biztosít a látogatóknak.
Vigyázat csaló!
Tisztelt Kőbányai Lakosok és Vállalkozások! 2017. december 4-én, hétfőn – magát a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatal munkatársának kiadva – egy ismeretlen személy telefonon felhívott egy kőbányai vállalkozást azzal az indokkal, hogy a Hivatal egy beteg gyermek részére gyűjtést végez, és ehhez a vállalkozás anyagi hozzájárulását kéri.
Rekordok dőltek dr. György István és Póka Egon koncertjén
Hetedik alkalommal zenélt együtt dr. György István Póka Egonnal és zenészbarátaikkal jótékony célért. A kormánymegbízott és a basszusgitáros mostani koncertjén eddigi rekordnak számító, 4 millió forint gyűlt össze, amit kőbányai és kispesti gyerekek nyaralására, valamint nehéz helyzetű és a fogyatékkal élő gyerekek javára ajánlották fel. Az elmúlt évek során immár mintegy 19 millió forinttal segítették a rászorulókat.
Újjáépül a Pongrác úti orvosi rendelő
A Kőbányai Önkormányzat újjáépíti a Pongrác úti orvosi rendelőt. Külön akadálymentes bejáratot alakítanak ki a háziorvosi rendelő, a gyógyszertár, az ügyelet és a foglalkoztatás egészségügy számára. Az eddigi öt helyett hat rendelő helyiség lesz, megújul a váró, a vizesblokkok és a kiszolgáló helyiségek, akadálymentes mellékhelyiség épül.
Ideiglenes forgalmi rend a Liget téri szolgáltatóház környezetében
A Kőbányai Önkormányzat megbízásából november 20-án megkezdődtek a Liget téri szolgáltatóház bontásának munkálatai. A beruházás során az épületet teljes egészében elbontják, az építési törmeléket elszállítják. A munkavégzés miatt az ingatlan környezetében ideiglenes forgalmi rend kerül bevezetésre, várhatóan egy hónap időtartamra.
A Reformáció 500. évfordulójára emlékeztek
A Törökőri Református Gyülekezet hálaadó gyülekezeti délutánt tartott a Százados úti református templomban november 19-én, ahol a Reformáció 500. évfordulójáról emlékeztek meg.