Hírek a kerületből

Igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban
A Kőbányai Polgármesteri Hivatalban 2017. július 10-étől 2017. augusztus 4-éig igazgatási szünet lesz. Az igazgatási szünet időtartama alatt a Hivatal főépületében (Szent László tér 29.), valamint a kihelyezett Ügyfélszolgálaton (Újhegyi sétány 16.) az ügyfélfogadás szünetel. Az igazgatási szünet időtartama alatt a Kőbányai Polgármesteri Hivatal Ügyfélközpontjában (Állomás utca 26.) az anyakönyvi ügyekben és a szociális ügyekben eljáró szervezeti egység, valamint az ügyfélszolgálat ügyfélfogadást tart az alábbi időpontokban: hétfőnként 14.30 órától 17.30 óráig;szerdánként 8.00 órától 16.00 óráig;péntekenként 8.00 órától 11.30 óráig. A Kőbányai Közterület-felügyelet folyamatosan ellátja tevékenységét. Megértésüket köszönjük!
Orvosokat ismert el a Kőbányai Önkormányzat
Semmelweis napi ünnepségnek adott otthont az Újhegyi Közösségi Ház július 4-én. Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. 
Ünnepi képviselő-testületi ülés – önkormányzati kitüntetések átadása
A Kőbányai Önkormányzat képviselő-testülete június 22-én, a Szent László Napok előestéjén tartotta immár hagyományosan ünnepi ülését a Kőrösi Kulturális Központban, melynek keretében került sor az önkormányzat 2017. évi kitüntető címeinek átadására. 
"Házhoz megy" a rendőrség
A BRFK X. kerületi rendőrkapitányság „Házhoz megyünk” című programot szervez, mellyel a bűnmegelőzés témakörében közterületre települ ki és próbálja a lakosságot megszólítani.
Lakossági fórum a készülő tervekről
A Kőbányai Önkormányzat lakossági fórumot tart 2017. augusztus 9-én, 16:00 órakor a Kőrösi Kulturális Központban. 
Tanévkezdési támogatás a kőbányai iskolásoknak
A Képviselő-testület a tanévkezdési támogatás biztosításával kíván segítséget nyújtani a kőbányai iskoláskorú gyermeket nevelő családoknak a szeptemberi tanévkezdés anyagi terheinek mérsékléséhez.
Építési munkálatok a Liget téren
A FŐTÁV Zrt. megbízásából  a SADE Magyarország Mélyépítő Kft. a X. kerület Állomás utca - Liget téri DN 250-es elosztóvezeték felújítását végzi.A munkálatokra két ütemben kerül sor, első ütemben a Liget tér 1. számtól a Vásárló utcai kereszteződésig cserélik le a régi távhővezetékeket, a második ütemben a Liget tér - Vásárló utcai kereszteződéstől a Vásárló utca 7. számig folynak a munkálatok.Az első ütem várható befejezése 2017. július 31., a második ütemé 2017. augusztus 30.A munkálatok alatt a parkolási rend megváltozik. A két kiépített parkoló felbontásra kerül, és a lakóépületek tövében parkoló autók bejárása megszűnik. A tényleges munkavégzés helyszínén a kivitelező szélvédőre helyezett szórólapokkal tájékoztatja a gépjárművek üzembentartóit öt nappal a munkálatok megkezdését megelőzően.A felújítással kapcsolatos felvilágosítást a 06 30 2786 808 telefonszámon adnak.
Pályázat önkormányzati lakások piaci alapon történő bérbeadására
A lakásokról és a nem lakás céljára szolgáló helyiségekről szóló 32/2012. (IX. 24.) önkormányzati rendelet alapján a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet lakások bérbeadására a mellékletben olvasható feltételekkel.A pályázati ajánlat benyújtási határideje: 2017. július 28. (péntek) 12.00 óra
Tájékoztató önkormányzati lakások helyreállítási kötelezettséggel történő bérbeadásáról
Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete ismét üresen álló önkormányzati bérlakásokat hirdet meg azok számára, akiknek a lakásigénylését Önkormányzatunk nyilvántartásba vette és vállalják a felújítás költségeit. A lakások címlistája a mellékletben található, illetve ide kattintva is elérhető. A lakások helyreállítását és bérbevételét vállaló nyilatkozat megvásárolható a Polgármesteri Hivatal Ügyfélközpontjában (1102 Budapest, Állomás u. 26.), leadási határideje: 2017. augusztus 25. (péntek) 12.00 óra.
A FŐKERT tájékoztatója éjszakai fűkaszálásról
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a FŐKERT értesítése alapján 2017. július 27-én (csütörtökön) és 2017. július 28-án (pénteken) 0.00 - 3.30 óra között a X. kerület Kőrösi Csoma Sándor úton az Ónodi utca és a Liget tér közötti szakaszon a 3-as villamosvonal füves pályaszakaszain kaszálási munkálatokat végeznek, ezért esetenként a forgalmat akadályozhatják.                                                            Kérjük szíves türelmüket és megértésüket.
A FŐKERT tájékoztatója kaszálási munkálatokról
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a FŐKERT értesítése alapján 2017. július 24-től 28-ig (hétfő-péntek)  7.00 - 16.00 óra között a  X. kerület, Hungária körúton és Könyves Kálmán körúton a belső elválasztó sávban és a szélső zöldsávokban kaszálási munkákat végeznek, ezért esetenként a forgalmat akadályozhatják.                                                            Kérjük szíves türelmüket és megértésüket.
Nemet a drogra
A jövő nemzedéke címmel szakmai programot rendezett az Emberbarát Alapítvány június 26-án a Kőbányai Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal és a Bárka Humánszolgáltató Központtal együttműködésben, a Kábítószer-ellenes Világnap alkalmából. 
Szent László Napok 2017
Szent László királyt ünnepelte Kőbánya június végén. 
Folytatódik az Újhegyi lakótelepen az útfelújítás
2017. július 4-én kezdődtek és várhatóan augusztus végén fejeződnek be az Újhegyi lakótelepen az ez évi útfelújítási munkálatok. 
Folytatódik Újhegyen a támfalak felújítása
2017-ben is folytatódik az Újhegyi lakótelepen a 2015-ben megkezdett támfal felújítási program. 
Tárlat Szent László királyról
„Idvezlégy kegyelmes Szent László király“ címmel nyílt kiállítás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kőbányai fiókjában június 22-én.