Hírek a kerületből

Városrészi fórum az Újhegyi Közösségi Házban
D. Kovács Róbert Antal polgármester tisztelettel hív minden kedves érdeklődőt a 2019. március 26-án (kedden) 17 órakor tartandó városrészi fórumra.A fórum programja az elmúlt év önkormányzati eredményeiről és a 2019-es esztendőre vonatkozó tervekről szóló beszámoló.Helyszíne: Kőbányai Újhegyi Közösségi Ház
Városrészi fórum a Harmat Általános Iskolában
D. Kovács Róbert Antal polgármester tisztelettel hív minden kedves érdeklődőt a 2019. március 21-én (csütörtökön) 17 órakor tartandó városrészi fórumra.A fórum programja az elmúlt év önkormányzati eredményeiről és a 2019-es esztendőre vonatkozó tervekről szóló beszámoló.Helyszíne: Kőbányai Harmat Általános Iskola
Városrészi fórum a Kertvárosi Általános Iskolában
D. Kovács Róbert Antal polgármester tisztelettel hív minden kedves érdeklődőt a 2019. március 19-én (kedden) 17 órakor tartandó városrészi fórumra.A fórum programja az elmúlt év önkormányzati eredményeiről és a 2019-es esztendőre vonatkozó tervekről szóló beszámoló.Helyszíne: Kőbányai Kertvárosi Általános Iskola
Nőnapi üdvözlet
Kedves Hölgyek!Boldog Nőnapot kíván a Kőbányai Önkormányzat nevében: D. Kovács Róbert Antalpolgármester
Pályázati felhívás egészségügyi támogatásra
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet egészségügyi támogatásra, a háziorvos vagy a szakorvos által javasolt gyógyászati segédeszköz, egészségügyi eszköz vagy szolgáltatás, továbbá a meglévő gyógyászati segédeszköz javítási költségeihez való hozzájárulásra.Benyújtási határidő: 2020. március 31.
Pályázati felhívás ápolási támogatásra
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet ápolási támogatásra, a hosszabb ideig elhúzódó betegségek során felmerülő többletkiadások fedezésére.Benyújtási határidő: 2020. március 31.
Kedvezményes üdülés kőbányai nyugdíjasoknak
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet kőbányai lakcímmel rendelkező nyugdíjasok részére, kedvezményes üdülésre az önkormányzat Balatonalmádiban lévő üdülőjébe.Benyújtási határidő: 2019. március 21. 
Szeinor Életmódváltó Nap a MoM Sportban
A rendezvény legfőbb célkitűzése az időskorú lakosság életmódváltásának elősegítése megfelelő szakmai háttérrel biztosítva. A szenior korcsoport számára a rendezvénynek köszönhetően lehetősége lesz a számára legmegfelelőbb sport, mozgásforma megtalálására, kiválasztására és annak elsajátítására. 
Önnek is szeretnék adni virágot!
Önkormányzatunk az idei esztendőben is pályázatot hirdet Önnek is szeretnék adni virágot! címmel. A pályázat keretében ingyenesen biztosítunk virágokat, növényeket környezetünk, otthonunk szebbé tételéhez.A pályázat benyújtási határideje: 2019. március 22.
Újjávarázsolja a Kőbányai Önkormányzat az Óhegy parkot
A főváros egyik legszebb ligete a 15 hektáros Óhegy park, amelyet két év alatt teljesen megújít a Kőbányai Önkormányzat. Az egyedi tervezésű, új játék- és sport elemeket tartalmazó, többfunkciós park alapkövét D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere tette le február 26-án.
Pályázat a védett építészeti értékek megőrzésének támogatására
A Kőbányai Önkormányzat a Sorg Antal Városrehabilitációs Program részeként vissza nem térítendő támogatást nyújt pályázati úton a fővárosi és kerületi helyi védettségű épületek közül a lakóépületek tulajdonosai részére a védett építészeti értékek megőrzésének támogatására.Az építészeti értékek védelmének célja a Kőbánya településképe és történelme szempontjából meghatározó épített értékek védelme, a település építészeti örökségének, jellemző karakterének a jövő nemzedékek számára történő megóvása. A település értékei a nemzet kulturális kincsének részei, ezért megóvásuk, fenntartásuk, jelentőségükhöz méltó használatuk és megfelelő bemutatásuk közérdek.
Bűnmegelőzési mintaprojekt indul Kőbányán
Építészeti eszközökkel és megoldásokkal segíti a bűnmegelőzést az a mintaprojekt, amelyet a 10. kerületben, a Kolozsvári-Ónodi utca sarkán található területen valósítanak meg. A „Legyen TERED” elnevezésű, augusztus 31-én záruló program a Kőbányai Önkormányzat és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) együttműködésével, valamint számos szervezet közreműködésével valósul meg.
A kőbányai rendőrök a lakosság segítségét kérik
A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2018. december 19-én 22 óra 20 perc és 2018. december 19-én 22 óra 35 perc között egy Kőbányai úti iskolából játékokat lopott.
2018. évi ebösszeírás határidejének meghosszabbítása
2018. október 1. és 2018. december 14. között zajlott Budapest X. kerület közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján végzett kötelező ebösszeírás.A beérkező ebösszíró lapok alacsony számára tekintettel az Önkormányzat az ebösszeírás határidejét 2019. február 28. napjáig meghosszabbítja.
A Kőbányai Önkormányzat a Cziffra György Fesztivál kiemelt partnere
Idén is kiemelt partnere a Kőbányai Önkormányzat a Cziffra György Fesztiválnak, amelyet évről évre egyre nagyobb nemzetközi érdeklődés kísér. D. Kovács Róbert Antal polgármester szerint Kőbánya számára fontos, hogy támogatásával hozzájáruljon a jövő nagy művészeinek fejlődéséhez, így erősítve a kerület elkötelezettségét a kultúra és a tehetséges fiatalok iránt.
Ingyenes számítógépes tanfolyam kőbányai nyugdíjasoknak
A Kőbányai Önkormányzat és a Kőrösi Kulturális Központ ingyenes számítógépes alapismeretek tanfolyamot indít kőbányai nyugdíjasok részére.A résztvevők a számítógép-használat alapjait ismerhetik meg, az internetes böngészést, az elektronikus levelezést, a legnagyobb közösségi oldal működését. A tanfolyam legfőbb célja, hogy az oktatás végére minden résztvevő képes legyen önállóan használni a gépet.Jelentkezési határidő: 2019. február 20.